Hoe vind je UK influencers?

Britse influencers vinden kan best lastig zijn: het is immers zo’n grote markt! Gelukkig zijn er toosl en andere handige tips die jou kunnen helpen om gemakkelijk en snel geschikte influencers te vinden. Hier is jouw gids om de top UK influencers in jouw niche te vinden! 

Influencer marketing in het Verenigd Koninkrijk

Als het gaat over influencer marketing in de UK, zijn sociale media platformen zoals Instagram en TikTok het meest populair. Bijna 78% van de inwoners bevindt zich zo’n twee uur per dag op sociale media en dit maakt influencer marketing een fantastische manier om een specifieke doelgroep te bereiken.

Om het jou makkelijker te maken de meest populaire UK influencers te vinden, hebben wij de grootste UK influencers en een aantal globale richtlijnen voor het vinden van UK influencers op een rijtje gezet.

De grootste influencers in UK

#1 David Beckham (@davidbeckham) – 73.4m followers
#2 Emma Watson (@emmawatson) – 66.6m followers
#3 Cara Delevingne (@caradelevinge) – 43.1m followers
#4 Gareth Bale (@garethbale) – 46.9m followers
#5 Zayn Malik (@zayn) – 29.9m followers
#6 Harry Styles (@harrystyles) – 45.1m followers
#7 Niall Horan (@niallhoran) – 29.7m followers
#8 Sam Smith (@samsmith) – 14.6m followers
#9 Brooklyn Beckham (@brooklynpeltzbeckham) – 14m followers
#10 Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge) – 13.6m
#11 Marcus Rashford (@marcusrashford) – 12.6m followers
#12 Virgil van Dijk (@virgilvandijk) – 12m followers
#13 KSI (@ksi) – 11.3m followers
#14 Maisie Williams (@maisie_williams) – 10.1m followers
#15 Zoë Sugg (@zoesugg) – 9.3m followers

Promoty discovery view

Promoty Discovery voor het vinden van UK influencers

📝  Jouw gids voor het vinden van UK influencers

1. Handmatig UK influencers vinden 

Er zijn 3 manieren om Instagram en Tiktok influencers te vinden: via jouw eigen klantenbestand, handmatig op Instagram en TikTok of door een een influencer search tool te gebruiken. Handmatig zoeken kan via gebruik van relevante hashtags, locatie of vergelijkbare profielen.

a) Influencers zoeken via relevante hashtags

De makkelijkste manier om influencers te vinden op Instagram is via hashtags. Voorbeelden van hashtags die jij kan gebruiken zijn:

▸ #ukinfluencer, #ukblogger en #influencersuk
▸ hashtags met steden – zoals #londoninfluencer, #manchesterinfluencer

b) Zoeken via Locatie📍

Veel influencers voegen hun locatie toe aan foto’s om zo meer accounts te bereiken. Zoek grote steden op zoals London, Manchester of Liverpool en vindt op deze manier UK influencers.

c) Relevante accounts

Heb je iemand gevonden die perfect bij jouw merk past, dan kan je vervolgens gebruik maken van de Instagram functie “relevante accounts”, daar zie je soortgelijke accounts.

Instagram similar accounts

Similar Instagram users to @zoezugg

2. Influencer search tools gebruiken om UK influencers te vinden

Aangezien het handmatig vinden van influencers erg tijdsintensief kan zijn, raden wij aan omeen influencer zoekmahcine tegebruiken – zoals Promoty Discovery! Onze Influencer Discovery geeft jou toegang tot een wereldwijde database met Instagram en TikTok influencers, die je op basis van verschillende criteria kan filteren.

Wanneer je op zoek bent naar influencers in het Verenigd Koninkrijk, kan je hier op filteren onder ‘influencer locatie’. Daarnaast kan nog specifieker zoeken door ook criteria in te vullen voor de influencer’s volgers, leeftijd, interesses en nog veel meer.

Wanneer je op zoek bent naar influencers met volgers in het Verenigd Koninkrijk, kan je de wereldwijde database filteren op basis van het publiek van de influencer. Op deze manier vind je samenwerkingspartners wiens publiek matcht met jouw doelgroep.

Voor elke influencer kan je bovendien gedetailleerde Instagram en TikTok statistieken, volgers specificaties, volgers geloofwaardigheid, noemenswaardige volgers, vergelijkbare profielen en nog veel meer zien. Zo ziet bijvoorbeeld Molly Mae’s  profiel eruit:

Download een voorbeeld report

Promoty discovery
Promoty discovery

Molly Mae’s (@mollymae) profiel via Promoty

Meer over dit onderwerp