9 manieren om meer instagram volgers te krijgen

Het organisch laten groeien van jouw publiek op Instagram is een langzaam proces dat tijd, kennis, consistentie en geduld vereist. Daarom werken veel merken samen met influencers om dit proces te versnellen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van influencer marketing voor Instagram groei!

Wacht, waarom zou ik influencer marketing gebruiken om mijn Instagram te laten groeien?

Instagram volgers zijn de community van jouw merk. Zij zijn de mensen die op de hoogte willen blijven van jouw nieuws, product updates en avonturen achter de schermen. Zij zijn ook de mensen die over jou praten en daardoor helpen meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf te genereren. 

Als je bovenstaande in overweging neemt, lijkt het waarschijnlijk een goed idee om jouw community te laten groeien, meer mensen te bereiken en die door middel van goede content tot volgers te maken. 

Influencer marketing is een geweldige tool om bekendheid en interesse voor jouw merk op te bouwen – en wanneer mensen geïnteresseerd raken, beginnen ze het merk vaak te volgen op Instagram.

* We gebruiken hier het woord ‘merk’, maar het betekent niet alleen bedrijven. Influencer marketing kan ook een efficiënte manier zijn om je persoonlijke Instagram-account te laten groeien!

1. Werk samen met influencers die al fan zijn van jouw bedrijf 

Bij Promoty zijn we er sterk van overtuigd dat in plaats van het kopen van shout-outs bij blind gekozen influencers, bedrijven de influencers moeten vinden die oprecht fan zijn van hun producten of diensten. Omdat de aanbevelingen van die influencers oprecht zijn, voelen samenwerkingen dan veel authentieker aan en leveren ze merkbaar betere resultaten op.

Hoe vind je de juiste influencers voor jouw merk?

Kijk eerst tussen jouw klanten en volgers – is er iemand met wie jij samen zou kunnen werken? Dit zijn de mensen die jou al volgen en de waarde van jouw content inzien. Zij kunnen dit weer overbrengen op hun volgers.

De tweede optie zou zijn om een influencer marketing platform zoals Promoty te gebruiken waar je een campagne kunt opzetten en influencers zich voor deze campagne aan kunnen melden.  Zo vind je ook influencers die jouw boodschap echt willen delen!

Een ander voordeel van het gebruik van een dergelijk platform is de mogelijkheid tot het bekijken van alle statistieken van de influencer alsmede de volgers. Wanneer jouw content bijvoorbeeld op vrouwen is gericht, kun je influencers kiezen waarvan het publiek voornamelijk vrouwelijk is.

Lees meer over het vinden van influencers op social media.

influencer marketing

2. Gebruik een duidelijke call-to-action

Voordat je een influencer marketing campagne start, moet je het doel van de campagne weten en dit duidelijk aan de influencers kunnen communiceren. Als het doel is om meer volgers op Instagram te krijgen, moet de call to action van de samenwerking post zijn om de Instagram van jouw bedrijf te bekijken.

Om het de volgers gemakkelijker te maken, vraag je influencers om het merk te taggen in hun verhalen of feed posts en het bedrijf in het bijschrift te vermelden – op deze manier is het simpel voor hun volgers om naar het profiel van het merk te gaan.

Een fout die je hier moet vermijden, is het hebben van meerdere call-to-actions: als de influencer mensen naar de website van het merk leidt, hen aanmoedigt om het merk te volgen en ze daarnaast de stories bekijken, raken hun volgers waarschijnlijk in de war en gaan zij niet over op een handeling.

3. Geef influencers een goede campagne briefing 

Naast het duidelijk aangeven van het doel van de campagne, is het goed om influencers wat achtergrondinformatie te geven, zoals een oneliner die ze kunnen gebruiken om jouw account te introduceren.

Bijvoorbeeld: “Volg @promoty.nl voor dagelijkse tips voor het maken van Instagram content, de nieuwste Instagram-updates en nieuwe campagnes op hun app!”

Zorg er echter voor dat je niet te veel informatie geeft, te promotioneel overkomt of influencers vraagt ​​om een ​​copy-paste tekst te gebruiken. Influencers kennen hun publiek het beste en wanneer ze iets  in hun eigen woorden zeggen voelt het meer authentiek. 

Idealiter zouden influencers ook hun persoonlijke verhaal met jouw bedrijf toevoegen, zoals “Ik volg @promoty.nl nu een paar maanden en ik vind de inhoud erg nuttig!”

4. Doe samen een winactie

Dit is de meest effectieve manier om in korte tijd meer volgers te krijgen: houd een winactie op het profiel van de influencer waarbij het volgen van het merk op Instagram de vereiste is voor deelname.

Natuurlijk zullen niet alle nieuwe volgers het merk blijven volgen nadat de weggeefactie voorbij is, maar over het algemeen zijn weggeefacties nog steeds een geweldig hulpmiddel om nieuwe mensen te bereiken, merkbekendheid op te bouwen en nieuwe volgers te krijgen.

Casestudy van micro-influencers: Halva

Bij de lancering van een nieuwe productlijn werkte het Finse snoepmerk Halva samen met 99 lokale micro-influencers met als doel de zichtbaarheid van het merk te maximaliseren en meer volgers voor hun Instagram Pagina’s te krijgen.

Elke creator kreeg een selectie producten om weg te geven. Om deel te nemen, moesten hun volgers zowel de influencer als het merk volgen – hierdoor kregen ze allebei nieuwe volgers!

In totaal bereikte de campagne meer dan 380.000 mensen en het merk kreeg 6852 nieuwe volgers op Instagram – in een kleine markt als Finland zijn die cijfers behoorlijk indrukwekkend! Het campagnebudget was € 1014, wat betekent dat Halva in totaal minder dan € 0,15 per nieuwe volger betaalde.

Halva’s Kingis Product Launch

Goal: Engage influencers to get additional visibility for Halva’s new product launch

Reward: Product (box of candies)
Posts: 99
Reach: 389 845
Likes: 28 826
CPE: 0,02€

Als je een duurder product hebt of niet te veel weggeefacties wilt doen, kun je ook een weggeefactie doen op het profiel van het merk en influencers vragen om deze te promoten. In dit geval moet de call-to-action van de post van de influencer zijn om “de weggeefactie op het profiel van @bedrijf te bekijken”.

5. Maak gebruik van Instagram story samenwerkingen

Influencers doen vaak niet-betaalde story shout-outs naar hun favoriete merken, producten of influencers die ze inspirerend vinden. Hierdoor voelen betaalde shout-outs in verhalen ook vaak authentieker aan! 

Bovendien zijn story samenwerkingen interactiever en is het, in tegenstelling tot gewone berichten, ook mogelijk om links toe te voegen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de meeste influencers minder rekenen voor samenwerkingen via stories, omdat deze meestal minder werk zijn. 

Op Promoty zetten merken soms twee campagnes op om het maximale uit hun marketingbudget te halen: een post campagne voor micro-influencers en een story campagne voor grotere influencers. Op deze manier krijgen ze nog steeds het bereik van de accounts van grotere influencers en blijven de posts bij de micro-influencers natuurlijk nog wel na 24 uur staan. 

6. Gebruik de Collabs functie 

In de herfst van 2021 lanceerde Instagram de Collabs-functie waarmee gebruikers co-auteurs van feed posts kunnen zijn. 

Als de co-auteur de samenwerkings uitnodiging accepteert, wordt het bericht op beide accounts weergegeven en verschijnen beide account titels in de koptekst – daarom is het een geweldige functie om jouw Instagram samen met influencers te laten groeien! 

De posts die met de Collabs-functie zijn gemaakt, hebben ook een gedeeld like-aantal, aantal weergaven en commentaar, wat een hogere betrokkenheid en een groter bereik voor de berichten betekent.

7. Zorg ervoor dat jouw profiel er aantrekkelijk uitziet

Laten we even teruggaan naar de basis: ziet jouw profiel er aantrekkelijk genoeg uit voor nieuwe bezoekers?

Zorg voor een aantrekkelijke profielfoto (als merk wil je hier waarschijnlijk jouw logo gebruiken) en een duidelijke beschrijving van wat je doet of waarom iemand je zou moeten volgen.

Na het lezen van de bio zijn de highlights vaak het tweede wat een eerste bezoeker bekijkt. Zo kan je daar een wat gedetailleerdere introductie over jouw bedrijf opslaan, jouw team voorstellen of antwoorden op veelgestelde vragen delen.

En tot slot zal een nieuwe bezoeker waarschijnlijk de meest recente berichten bekijken om te begrijpen wat voor soort content jij deelt en of dit aansluit bij wat zij interessant vinden. Zorg er daarom voor dat je altijd goede, waardevolle content plaatst.

Het hebben van een esthetische Instagram feed speelt bij dit alles natuurlijk ook een belangrijke rol, aangezien Instagram zo’n visueel kanaal is. Een aantrekkelijk profiel trekt de aandacht en bepaalt soms zelfs of de bezoeker zich überhaupt in jouw content wil verdiepen!

8. Wees zelf sociaal

Je moet als bedrijf zelf actief zijn op social media en actief relaties opbouwen met zowel influencers als  (potentiële) klanten.

Als iemand jouw merk tagt of vermeldt in een bericht bericht, reageer dan met een korte opmerking. Zelfs een simpele 🖤  of “dankjewel” kan hier voldoende zijn!

Reageren is een geweldige manier om de aandacht van potentiële nieuwe volgers te trekken. Vooral wanneer iemand zojuist jouw merk heeft genoemd – de volgers zijn nu waarschijnlijk al nieuwsgierig naar jouw bedrijf. 

Als iemand je tagt in een story, kun je deze bijvoorbeeld ook zelf delen. Dit laat niet alleen waardering zien voor het delen van jouw merk, maar bouwt ook sociaal bewijs op voor jouw volgers.

9. Maak gebruik van de visuals van influencers

Zoals we al zeiden, is de beste manier om jouw volgers te laten groeien het delen van opvallende, inspirerende, inzichtelijke of vermakelijke content. 

Het maken van visuals is een van de superkrachten van influencers: omdat ze het dagelijks doen, weten ze heel goed wat voor soort content werkt op Instagram. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het een stuk voordeliger is dan het zelf organiseren van een fotoshoot. 

Daarom werken steeds meer merken met influencers om visuals voor hun sociale media te krijgen. We hebben zelfs een content-only campagnetype waarbij influencers visuals voor merken maken, maar deze niet op hun profiel plaatsen. 

Zo voerde het Deense sieradenmerk Zilver Danmark een campagne op Promoty om content voor hun eigen sociale media te krijgen – wat leidde tot een duidelijke merkidentiteit, een toename van het aantal volgers en een grotere betrokkenheid. Hier is de voor en na van hun Instagram feed! 👇🏼

Visuals gemaakt door influencers voelen authentiek en gemakkelijk te relateren aan – het is in feite door gebruikers gegenereerde inhoud met een trendy twist! Daarom krijgen dergelijke visuals vaak een betere betrokkenheid op Instagram en bereiken zo meer mensen.

Onze Estlandse Country Manager Mirjam-Johanna Loddes voerde een klein onderzoek uit waarin ze de samenwerking van zes lokale influencers over een periode van drie maanden analyseerde.

In totaal waren er in deze periode 43 samenwerkingen. Verrassend genoeg gebruikte slechts 50% van deze merken de door de influencer gecreëerde visual ook in de Instagram feed van het merk. Voor die merken was de betrokkenheid van de posts met de influencer in hen twee keer zo hoog als hun andere posts!

“Aan die cijfers kun je zien dat merken de inhoud die door de influencer is gemaakt op hun eigen Instagram moeten delen”, zei ze.

Daarom is influencer marketing een geweldige tool voor Instagram groei: naast het bereiken van het publiek van influencers, het vergroten van de naamsbekendheid en het krijgen van nieuwe volgers, kun je ook geweldige visuals krijgen die je account helpen nog sneller te groeien!

Als je een influencer marketingcampagne wilt voeren, boek dan direct een demo of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Meer over dit onderwerp