Hoe vind je Nederlandse influencers?

Wil je graag met Nederlandse influencers werken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Voordat je begint met zoeken naar influencers, moet jij jezelf eerst afvragen wat het doel is voor de Nederlandse influencer campagne. Wil je bijvoorbeeld content genereren voor jouw eigen sociale media of liever meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf?

Wat voor soort influencers jij nodig hebt, is compleet afhankelijk van het doel. Wanneer jij weet wat je wilt bereiken, kan je met behulp van onderstaande tips gemakkelijk geschikte influencers vinden.

Top Nederlandse influencers

1. Nikkie de Jager (@nikkietutorials) – 15,9M followers
2. Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) – 7,1 M followers
3. Sophie van Oostenbrugge (@gainsbybrains) – 2,1M followers
4. Enzo Knol (@enzoknol) – 1,9M followers
5. Rianne Meijer (@rianne.meijer) – 1,5M followers
6. Mikky Kiemeney (@mikkykiemeney) – 1,5M followers
7. Dermira van der Zeeuw (@dee) – 1,5M followers
8. Monica Geuze (@monicageuze) – 1,3M followers
9. Juultje Tieleman (@juultjetieleman) – 1M followers
10.Gio Latooy (@gio) – 1M followers
11.Milan Knol (@milanknol) – 1M followers
12.Nochtli Peralta Alvarez (@nochtlii) – 1M followers
13.Jessica Lauren (@jessicalauren.knehans) – 1M followers
14.Stephanie Abu-Sbeih (@stephsa) – 1M followers
15.Anna nooshin (@annanooshin) – 958K followers

vind nederlandse influencers

Promoty Discovery voor het vinden van Nederlandse influencers

📝 Jouw gids voor het vinden van influencers in Nederland

1. Handmatig Nederlandse influencers vinden 

Er zijn 3 manieren om Instagram en Tiktok influencers te vinden: via jouw eigen klantenbestand, handmatig op Instagram en TikTok of door een een influencer search tool te gebruiken. Handmatig zoeken kan via gebruik van relevante hashtags, locatie of vergelijkbare profielen.

a) Influencers zoeken via hashtags

Ga op zoek naar relevante hashtags die passen bij jouw bedrijf. Heb jij een kleding- of sieradenmerk dan kan je zoeken op hashtags als #dutchinfluencer, #outfitinspiratie of #sieraden.

Vervolgens moet je natuurlijk ook kijken of de influencer bij jouw bedrijf past en of hun volgers binnen jouw doelgroep passen. Het is natuurlijk niet handig als jouw doelgroep vrouwen is en de volgers van de influencers voornamelijk mannelijk zijn.

b) Zoeken via Locatie📍

Veel influencers voegen hun locatie toe aan foto’s om zo meer accounts te bereiken. Zoek grote steden op zoals Amsterdam, Rotterdam, of Den Haag en vindt op deze manier UK influencers.

c) Relevante accounts

Heb je iemand gevonden die perfect bij jouw merk past, dan kan je vervolgens gebruik maken van de Instagram functie “relevante accounts”, daar zie je soortgelijke accounts.

Instagram similar accounts

2. Influencers zoeken via Promoty Discovery

Vind je het lastig of tijdrovend om geschikte Nederlandse influencers te vinden voor jouw bedrijf, dan kun je ook gebruik maken van de Discovery tool op Promoty.

Via Discovery vind je wereldwijd influencers, maar kan je filteren op aantal volgers, locatie, engagement rate en interesses. Ook kan je uitgebreide statistieken zien van hun volgers en hierop filteren. Je wilt natuurlijk influencers vinden waarvan de volgers ook grotendeels uit het land komen waar jij je op focust.

Wanneer jouw bedrijf alleen actief is in de Nederlandse markt dan heb je er niks aan om samen te werken met een Influencer waarvan 25% van de volgers uit de Verenigde Staten komt en maar 10% uit Nederland.

Meer over dit onderwerp